Aparcar amb seguretat en un pàrquing

Parking

No tothom sent tranquil·litat quan ha de deixar el cotxe en un lloc que no coneix, i aquesta sensació encara es pot accentuar més si el lloc és un pàrquing públic. Aquest temor és completament justificable, ja que el 20% dels delictes relacionats amb cotxes tenen lloc a l’interior dels pàrquings. No és d’estranyar, doncs, que la seguretat sigui una de les principals preocupacions de les persones que aparquen el cotxe en parkings. Però, hi ha alguna manera d’aparcar-hi de manera segura? En aquest article us donem alguns tips perquè deixar el cotxe en un aparcament públic no sigui una angoixa i ens generi tranquil·litat.

Pot semblar un consell molt banal, però si realment t’incomoda deixar el cotxe en un lloc completament desconegut quan vas al teatre per exemple, una bona solució és anar-hi abans, mirar com s’hi arriba i els accessos. No seràs ni la primera ni la última persona que ho fa. Una vegada ja dins, estalvia’t d’aparcar el vehicle en una zona fosca i busca les parts més ben il·luminades, si pot ser que també hi hagi altres cotxes col·locats, i encara millor si està en una zona amb presència evident de les càmeres de seguretat.

Ara que ja tens el cotxe aparcat, recorda la recomanació gens gratuïta de no deixar a la vista cap objecte que cridi l’atenció. Tot desat a la guantera i al portaequipatges -en aquest cas, si ho fas abans d’entrar al pàrquing molt millor- . Si tot i haver adoptat aquestes mesures, quan vas a buscar el cotxe notes que te l’han forçat i que t’hi han entrat a l’interior, posa-ho de seguida en coneixement del servei de seguretat del pàrquing i també de la policia. En cas de possibles reclamacions, és important tenir tota la documentació que demostri l’estona que hi has tingut el cotxe aparcat.

No podem fer res per eliminar la sensació d’inseguretat que de vegades experimentem mentre caminem per l’interior d’un pàrquing buscant el nostre cotxe. Però sí que el podem reduir mitjançant dues tècniques molt senzilles. La primera és descarregar-nos una aplicació -n’hi ha més d’una- que ens permet localitzar el cotxe ràpidament allà on l’hem deixat. L’altra, portar sempre la clau a la mà per si en algun moment donat hem d’obrir-lo ràpidament, entrar-hi i sortir ràpidament del pàrking.