Teletreball i treball presencial en l’oficina. Poden combinar-se de manera reeixida?

teletrabajo o presencialidad Merosa

Productivitat en el treball, presencialisme i flexibilitat horària són els tres factors que crean debat entre directius i treballadors, per a decidir-se entre el teletreball i el treball presencial en l’oficina.

En plena pandèmia, molts treballadors van poder comprovar com podien fer el seu treball des de casa, sense necessitat d’anar presencialment a l’oficina. Això va obrir un nou camí per a moltes persones, que no havien contemplat aquesta alternativa.

Els defensors del teletreball plantegen molts beneficis amb el treball a distància, com la possibilitat de tenir un horari més flexible i, en conseqüència, una millor conciliació familiar. D’altra banda, poden organitzar el temps d’una forma més personalitzada, sense un horari tan fix, també permet reduir l’estrès i aconseguir una major productivitat. El fet de treballar a casa, també suposa menys despeses en desplaçaments.

D’altra banda, moltes empreses no confien en el treball a distància i prefereixen seguir com fins ara i altres, en canvi, aposten per una opció intermèdia, en la qual el treballador ve uns dies a l’oficina i altres, treballa des de la seva casa.

Treball Híbrid. L’opció guanyadora que combina teletreball i treball presencial

Alternar el teletreball i el treball presencial es coneix com a treball mixt o treball híbrid i cada vegada són més els estudis que avalen aquesta proposta, com l’opció guanyadora de cara al futur. En l’article d’avui t’expliquem com combinar les dues modalitats de manera reeixida, per a treure el major partit de cadascuna d’elles.

  • Potència la integració entre els treballadors. Encara que es faci treball híbrid o teletreball, es poden emprar eines per a comunicar-se i veure a l’altra persona, encara que sigui a distància, a través de reunions virtuals. Durant el temps que es faci el treball presencial, és bo aprofitar per a fer reunions i també per a dedicar temps a una trobada més social i personal, per a cuidar la relació entre directius i treballadors; Anar a fer un cafè, anar a menjar junts…
  • Cuidar l’ambient en l’oficina; És important que l’oficina sigui atractiva, confortable i acollidora, perquè els dies en què els treballadors treballaran se sentin a gust i vulguin continuar apostant per la modalitat de treball híbrida.
  • No saturar el correu i ordenar prioritats; És important determinar les metes, responsabilitats i prioritats en el treball, perquè tothom sàpiga què ha de fer i quins dies ha d’acudir a l’oficina. Tenir un calendari compartit, perquè hi hagi una claredat en l’organització i les trobades. És important apostar per eines digitals fiables, per a crear documents compartits, aplicacions per a fitxar, saber els torns, les vacances, etc.

En Merosa Grup podràs llogar la millor oficina per al teu equip de treball!