Com crear un bon equip de treball en l’oficina?

Com incentivar el treball en equip en la teva oficina?

Són moltes les oficines que posen en pràctica algunes tècniques i dinàmiques de grup, per a promoure el treball en equip.

Quan parlem de treballar en equip, ens referim a una estructura col·laborativa que està ben interconnectada entre tots els seus membres. Un sistema que fomenta la cooperació, en el qual tots els objectius de l’empresa es plantegen com un repte professional conjunt.

En l’article d’avui et donem alguns consells pràctics per a crear una major cohesió entre els treballadors de la teva oficina:

  • Quan hagis de comunicar alguna cosa que no t’ha agradat a un treballador, fes-lo sempre de manera discreta i directament amb aquesta persona, sense comentar-lo a tercers; És important crear un clima de confiança, compromís i respecte
  • No fomentis la competència; Motivar als treballadors, no és dir-los que siguin millor que uns altres, sinó més aviat que treguin el millor de cadascun d’ells i sumin totes les seves qualitats per a convertir-se en un equip guanyador
  • Escolta; És molt important atendre els diferents suggeriments, inquietuds o queixes dels treballadors, per a implementar tècniques que els motivin i els facin sentir importants
  • Fer alguna activitat en equip fora del lloc de treball; El fet de compartir bons moments fora de l’oficina també cregui una major connexió i una sensació d’equip, no sols a nivell laboral sinó també a nivell personal.
  • Millorar la comunicació interna; Utilitzar eines que fomentin una comunicació més directa, fluida i interconnectada. Utilitzar documents compartits que puguin actualitzar-se en el núvol, fer reunions diàries o setmanals, per a tenir clars els objectius, etc.

 

Exemples pràctics de treball en equip

Hi ha moltes dinàmiques grupals que fomenten el treball en equip, encara que hi ha dos d’elles que són les més utilitzades en les oficines:

Fer un dibuix; Cada treballador reflecteix en el seu esbós el que per a ell/ella representa el treball en equip i després s’exposa en grup, per a entendre quins valors són més importants per a cada persona.

Brainstorming; En aquest cas, es realitza una pluja d’idees, en la qual cada treballador va exposant les idees que li venen al capdavant sobre el tema que s’aborda i, després, es tria l’opció més encertada. Aquesta tècnica grupal serveix per a crear una gran suma d’idees i es té en compte l’opinió de tots.