Claus per incrementar les vendes del teu local

Shop

T’has aturat a pensar alguna vegada per què vas a comprar a una botiga i no a una altra? Grans superfícies i plataformes de comerç electrònic a banda, quines són les raons que t’empenyen a tornar a una botiga una vegada i una altra? Si disposes d’un local amb negoci propi, en aquest article t’explicarem algunes claus perquè la clientela torni, vinguin nous clients una vegada i, en conseqüència, perquè augmentis les vendes.

El client al centre de tot. És la màxima a seguir. Pensa sempre en allò que li interessa i com li interessa. La relació client-venedor es basa en la confiança, i només s’aconsegueix amb l’observació, l’escolta activa i l’empatia, termes bàsics i recurrents en el manual de gestió de negocis propis en locals comercials. Observa els seus moviments, allà on la persona dedica més interès, quin article li capta l’atenció durant més estona. Escolta els comentaris, dona-li conversa per conèixer millor la persona que tens a casa. I entén-la, posa’t al seu lloc per descobrir les seves necessitats. Aquest és el primer pas per aconseguir una bona experiència de compra i que es repeteixi, i així incrementar les vendes.

Tenint en compte que la clientela està al centre del nostre interès, cal implicar tot l’equip professional en la mateixa finalitat i, al mateix temps, convertir el local en un espai que millori l’experiència de compra. Petits gestos són suficients, com una il·luminació adient, aparadors renovats sovint i una decoració treballada, o bé canvis en la disposició del petit mobiliari, per aconseguir donat un toc diferent en cada visita.

Una vegada ha vingut a comprar, fem que repeteixi, i que vinguin nous clients. Podem fer servir diferents estratègies, segons el tipus de negoci que tinguem. Ens pot ser útil crear una base de dades per mantenir el contacte amb la clientela, avançar-nos a les seves necessitats amb promocions, vendes exclusives o felicitacions d’aniversari.

Però avui, qualsevol negoci que vulgui incrementar les seves vendes ha d’estar a l’aparador digital. Ja sigui només amb xarxes socials o complementat amb pàgina web, la presència digital ens permetrà estar molt a prop de la nostra clientela i donar-nos a conèixer a possibles nous clients i en conseqüència incrementar les nostres vendes. Ara bé, recorda que és molt important disposar sempre d’una estratègia que ens ajudi a decidir en quines xarxes socials estarem, quin tipus de contingut oferirem, la periodicitat i disposar d’un pressupost destinat a aconseguir nous clients per incrementar les vendes del nostre local.