5 consells per a emprendre un negoci

emprender_negocio_merosa

No és senzill fer el salt per a emprendre un projecte personal, ja que són moltes els dubtes i les pors que ens assalten. Si estàs pensant a fer un canvi laboral, però no saps molt bé per on començar, avui et donarem alguns tips per a materialitzar la teva idea de la millor manera possible.

Què has d’analitzar abans d’emprendre el teu negoci?

En l’article d’avui et donem cinc consells per a emprendre un negoci, que et serviran per a aconseguir els teus objectius d’una forma eficient i resolutiva.

  1. Estudia molt bé el mercat al qual et vols dedicar; Analitza la teva competència i comprova si la teva idea de negoci té futur, reflexiona sobretot allò que pots aportar a aquest mercat i determinar quines són les teves fortaleses, les teves febleses, els teus objectius…
  2. Defineix el teu públic i coneix tot sobre ell; Una de les coses que has de tenir clara és a qui et dirigeixes, és a dir, a qui li interessa el teu projecte. Només així sabràs què necessiten i com pots satisfer les seves necessitats. D’aquesta manera podràs definir i delimitar bé la teva estratègia de màrqueting, per a presentar els teus productes i serveis sense perdre temps en targets que no t’interessen. Crea estratègies de màrqueting el més segmentades possibles per a personalitzar el contingut, mitjançant campanyes d’email màrqueting.
  3. Defineix i organitza bé els teus objectius; Està bé ser ambiciós, però sense perdre la raó. Uns objectius molt alts poden generar-te frustració i uns massa baixos, en canvi, no et permetran créixer tot el que podries. És millor complint reptes, sense pressa, però sense pausa.
  4. Aconsegueix un bon equip; No és la quantitat, sinó la qualitat. No fa falta que tinguis un equip de 20 persones, sinó més aviat un equip que val per 20. Envolta’t de persones que sàpiguen fer-ho molt bé i això us permetrà emprendre un negoci de manera reeixida.
  5. Pressupost; Has de saber quin és el teu pressupost, per a saber fins on pots arribar. Evita comprar compulsivament i aposta per serveis de rènting, ja sigui per a llogar una oficina, llogar el cotxe, llogar equips informàtics… Aquest sistema et permetrà disposar de tot el que necessites, sense haver de comprar-los ni fer una gran inversió, només pagar per allò que uses.
  6. Aposta per un projecte sostenible; Si emprendràs, fes-ho conscientment. Una empresa que no pensa en el planeta ni en l’economia circular, és difícil que vagi a triomfar. Para esment a l’embalatge del teu producte, als missatges que transmets, a la logística de la paqueteria i a la logística inversa o retro logística, és a dir, a com el client pot retornar el producte si no està satisfet amb ell.

Emprèn el teu negoci posant en pràctica aquests consells i aconsegueix els teus objectius en menys temps!