Trucs per reformar la casa de manera barata

Portem uns mesos pensant en renovar el bany o la cuina -o les dues estances-, o tenim un pis antic i amb alguns desperfectes i el volem posar a lloguer o vendre’l, o fa temps que ens mirem les portes de casa i pensem que ja arriba el moment de canviar-les. Fer reformes no ha de perquè convertir-se en un procés pesat ni forçosament costós. Haurem de fer-hi una despesa important, sí, però també hi ha la manera d’aconseguir que sigui més econòmica. En aquesta entrada us volem donar alguns trucs perquè la reforma de casa vostra sigui més barata.

El primer consell perquè la reforma del nostre habitatge no sigui exageradament cara és planificar-la bé. Sembla banal, però no ho és en absolut. Cal pensar què és prioritari, quines parts de casa reformarem ara i quines deixarem per més endavant. O també, depèn del pressupost, si ens embarquem en una gran reforma -recomanable si es té la capacitat econòmica- o optem per reformes petites o parcials. Un element essencial de la planificació és el pressupost. Hem de tenir clar quants diners ens gastarem i és recomanable demanar i comparar a consciència 3 pressupostos per a cada servei que necessitem, tenint en compte que no sempre el més econòmic és el que serà millor.

Si realment no tenim la necessitat o capacitat de fer grans obres, hi ha alternatives que poden ser-nos útils per donar un nou aire a casa nostra sense que els paletes hi hagin d’entrar. Ens referim a opcions com els revestiments vinílics tant en parets com terres o les pintures sobre rajoles o antihumitat pels banys. Si tenim avaries a les canonades, abans de rebentar les parets per substituir-les una opció és la reparació amb resina, molt més neta i econòmica i molt efectiva. En el cas de les portes que comentàvem al principi del post, podem valorar lacar-les de nou com a alternativa al canvi, una opció molt més econòmica.

Una manera molt efectiva d’abaratir el cost de la reforma d’un habitatge és comprar directament els materials que els proveïdors necessitin: rajoles, pintures, mobiliari de cuina i altres peces. Podem visitar magatzems d’enderrocs o acudir a diferents constructores que venen el material que no han fet servir a les seves promocions amb descomptes habitualment molt interessants.