,

Avantatges d’aparcar el cotxe en una plaça de pàrquing

Aparcar el cotxe en un pàrquing enlloc del carrer implica una despesa econòmica, sí, però aquesta inversió -tant si és de compra com de lloguer- queda totalment compensada per una sèrie d’avantatges que suposa tenir el vehicle dormint en un lloc tancat en comptes d’estacionar-lo al carrer. Tant sigui de dia mentre estem a la feina com de nit, aparcar el cotxe en una plaça de pàrquing implica una llarga llista de comoditats. En aquest article us les resumim.

Amb sinceritat podem afirmar que tenir pàrquing, ja sigui a prop de casa o bé a casa mateix, equival a més comoditat, en tots els sentits, però especialment per a les famílies amb infants o amb persones amb la mobilitat reduïda. Al cap de l’any ens estalviem molt temps buscant aparcament, sobretot a les ciutats en què cada vegada hi ha menys espai per deixar vehicles, i on la gran majoria de places són de pagament. I en molts casos, si pel que sigui hem de deixar uns dies el cotxe aparcat, hem de pensar a moure’l de lloc si no volem que la grua se l’emporti al dipòsit municipal.

A l’estalvi de temps sumem-hi també un estalvi de diners en combustible. Sembla que no, però no és el mateix arribar i aparcar, que haver d’estar 10 minuts donant voltes cada dia -i cremant combustible- abans d’aparcar. A nivell econòmic, també tingues en compte que la majoria d’asseguradores ofereixen una bonificació si el cotxe dorm en pàrquing de manera habitual.

Tenir el cotxe aparcat al carrer fa que el vehicle sigui més vulnerable als factors meteorològics que el deterioren, com els canvis de temperatura, la pluja, la neu o la calor. La percepció estètica externa del cotxe queda més malmesa si aparquem a l’exterior, no només pel desgast, sinó per la brutícia acumulada sobre la carrosseria i els vidres. El vehicle perd presència visual i al mateix temps pot veure disminuït el seu valor. Però no només el temps ens fa malbé el cotxe. Aparcar cada dia al carrer vol dir augmentar el risc de ratllades o petites topades, ja sigui perquè les fem nosaltres o bé perquè ens les  provoquen altres cotxes. I això vol dir maldecaps, sí, i també més despesa. En aquest sentit, el manteniment del vehicle és més elevat, i també hem de tenir en compte que les reparacions en cotxes cars són més costoses.

A nivell de seguretat també és avantatjós deixar el cotxe en un pàrquing. Hi gaudirem de més tranquil·litat, ja que el risc de robatoris tant d’elements externs del cotxe com de dins serà menor que al carrer. I per acabar, un parell més d’avantatges. Tenir una plaça pròpia de pàrquing ens permet instal·lar-hi un punt propi de càrrega per a cotxes elèctrics i, si l’espai és prou generós o el vehicle no massa gran, fins i tot hi podem guardar una bicicleta.