Una zona de descans a l’oficina ofereix múltiples avantatges

Tradicionalment, sempre s’ha relacionat la productivitat a l’oficina amb el fet de passar hores tancat a un despatx davant l’ordinador. Tot i això, és cada vegada més comú la idea d’incorporar una zona de descans a la oficina , ja que les pauses i els canvis d’ambient a la feina augmenten la productivitat i fan que el treballador es trobi millor a la oficina.

El relax a l’oficina és fonamental

El fet de poder desconnectar de la feina per uns minuts, socialitzar amb els companys i xerrar d’algun tema banal al voltant d’un cafè, augmenta la productivitat a l’oficina. En efecte, a molts països d’Europa són bons coneixedors d’aquesta teoria y la posen en pràctica amb molt d’èxit. .

Per poder oferir als treballadors aquests moments de relax a l’oficina no hi ha res com crear un espai dedicat a això, que constitueixi un ambient diferent a la zona de treball. De fet, les multinacionals de major èxit compten a les seves oficines amb espais on els treballadors poden gaudir del cafè, xerrar, relaxar-se i inclús jugar, en un espai on el mobiliari i els colors suggereixen un ambient més desenfadat i diferenciat de l’espai de treball. .

A més del fet de desconnectar, aquest tipus d’espais conviden a socialitzar més amb els companys, cosa que fomenta les bones relaciones a l’oficina, que es tradueixen en un millor treball en equip. .

Al mateix temps, un dels avantatges més importants per a l’empresa és que si els empleats compten amb un espai on prendre el cafè i menjar, no necessitaran sortir de l’oficina durant el seu descans. De fet, moltes de les grans companyies han bandejat la fredor de la típica “cantina” d’empresa, convertint el lloc on prendre cafè i dinar en autèntics restaurants on gaudir de l’àpat. .

Per tot això i molt més, un espai de relax diferenciat de l’àrea de treball és beneficiós per tots. .