Què necessita una oficina per ser més atractiva?

Avui dia no es concep una oficina sense tenir en compte el benestar de les persones que hi hauran de treballar. Si estàs pensant en llogar una oficina per al teu negoci, et recomanem considerar, entre d’altres factors, el convertir-la en un lloc atractiu per a tothom qui en farà ús. Les persones expertes asseguren que el secret de l’èxit està en pensar l’oficina com tota una zona de treball, amb espais individuals i comuns, zones per concentrar-se i esbarjo i amb ambients col·laboratius.

 

Així doncs, l’amplitud de l’espai serà una de les principals característiques de l’oficina perquè sigui més atractiva. Busca el dinamisme, una distribució multifuncional, amb els mínims separadors i que siguin transparents. El treballadora i la treballadora s’hi han de sentir bé, sobretot si tenim en compte que com a mínim hi passaran una tercera part del dia. Tot i la sensació d’amplitud, cal buscar l’espai per poder treballar de manera personal i al mateix temps compartir per fomentar la creativitat i la cohesió.

 

La llum és un altre dels factors més importants. Una oficina serà un lloc més agradable com més llum natural rebi. La seva manca es pot compensar amb la planificació d’una bona il·luminació que vagi més enllà del compliment de la regulació i que aporti elements addicionals com làmpades o panells, i també amb una elecció adequada dels tons de les parets. També podem distribuir elements visuals que fomentin el benestar i que siguin atractius a la vista, com ara plantes o quadres.

 

Espais per a tothom i per a diferents moments. La persona treballadora ha de poder sentir-se el lloc com a propi, i dues de les claus de l’èxit són: parlar amb totes elles per conèixer la seva opinió abans d’una reforma o de l’adquisició d’una oficina nova; i permetre que cadascú es personalitzi el seu espai, per exemple amb algunes fotografies, material d’oficina propi i alguna planta. Però al mateix temps, en una oficina moderna i acollidora hi ha d’haver zones d’esbarjo on es fomenta la interrelació entre el personal i la creativitat. En algunes oficines, fins i tot, s’hi han habilitat petits espais per a la desconnexió i la meditació, que afavoreixen la concentració.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.