Crear una oficina eficient amb el concepte de comunitat laboral

Aconseguir una oficina eficient no requereix només de tècniques racionals que augmentin la productivitat sinó que també, i s’oblida en ocasions, tenir present que estem treballant amb éssers humans amb emocions. En aquest article et parlarem del concepte de comunitat a l’empresa.

L’empresa com a comunitat

Als Estats Units es van començar a posar en valor, a partir de la dècada de 1960, els vincles entre empleats. Amb l’extensió de les empreses de noves tecnologies, això es va convertir en una necessitat, perquè el treballador busca alguna cosa més que guanyar diners. Al cap i a la fi, els treballadors d’una empresa tenen en comú l’objectiu de que aquesta segueixi prosperant i per això han de comunicar-se.

Per aquest motiu, aconseguir un bon ambient a l’oficina és convenient per l’empresa, perquè millorarà el rendiment dels treballadors i en conseqüència el compte de resultats.

Com aconseguir un bon ambient a l’oficina

Dependrà de les dimensions de l’empresa, però en alguns casos el responsable de Recursos Humans pot fer molt assignant a cada treballador tasques que li resultin motivadores. També pot organitzar equips que treballin en un projecte comú valorant la formació i les ganes.

També existeixen altres mètodes. Els sopars d’empresa de Nadal, barbacoes de germanor o jornades esportives són formes de fomentar els llaços entre empleats.

Què no s’ha de fer?

Mai oblidis que el treballador és un ésser humà, no una màquina de produir que pot funcionar com les mecàniques. Per això, si veus un problema, pregunta’t d’on ve i si té solució des de l’empresa. A vegades, es tan senzill com canviar a algú de departament.

Conclusió

Una oficina eficient és aquella en la que hi ha un bon ambient, pel que això és irrenunciable. A Merosa Grup gestionem edificis d’oficines a Catalunya amb tot el necessari per treballar des del primer dia.