,

Com millorem la il·luminació del garatge

Iluminación Garaje

Pot semblar un tema menor, però en un parking comunitari o garatge, una il·luminació adequada és bàsica, sobretot perquè, ben il·luminada, aquesta part de la vivenda o edifici comercial ens aportarà seguretat, comoditat i fins i tot rendibilitat. Millorar la il·luminació del garatge és senzill. A Merosa som experts en el lloguer d’espais comercials i sabem com n’és d’important tenir una bona llum al parking, ja que entre d’altres avantatges també aportarà un plus de rendibilitat i atractiu davant d’altres opcions del mercat.

De totes totes, tecnologia led. Sense dubtar-ho, el sistema led és el més recomanat per il·luminar els garatges, espais habitualment molt foscos i poc concorreguts. Aquest tipus de llums arriben al màxim rendiment a l’instant d’encendre’s i no impliquen un pic de consum. Al mateix temps, el seu consum és baix sempre, té una vida útil llarga i és resistent, característica important en zones habitualment amb humitat, esquitxos d’aigua i pols. Una altra avantatge de la tecnologia led és que redueix el temps de substitució de les bombetes, obté una millor reproducció dels colors i provoca menys ombres.

Pel que fa al color, com que busquem aconseguir el to el més natural possible i tenir al màxim d’utilitat, el millor serà una il·luminació molt blanca. I quina quantitat de llums hi hem de posar? Doncs dependrà de la superfície del parking. El més habitual és col·locar un punt de llum cada 2 metres formant una quadrícula, de manera que tots els racons quedin ben il·luminats i no hi hagi punts morts de llum. També és recomanable instal·lar punts de llum en els camins principals a seguir i en elements com columnes o rampes. Al mateix temps, sensors de moviment i temporitzadors, elements fàcils d’instal·lar i econòmics, ajudaran a millorar el consum.

En definitiva, una bona il·luminació en un parking comunitari o comercial aportarà una sensació de netedat, de comoditat per les persones que hi circulin, tant a l’hora d’evitar accidents com incidents vinculats a la inseguretat; i també permetrà mantenir un valor a l’alça de les places d’aparcament en cas de lloguer o venda.