Claus per augmentar la productivitat a la feina

El concepte de productivitat a la feina sol ser molt recurrent en els temes de conversa actuals. Però què vol dir exactament ser productiu? Es refereix a fer la màxima quantitat de feina possible en un temps determinat. Augmentar aquesta productivitat et permetrà treure-li més partit a la teva jornada laboral.

En aquest article et donarem una sèrie de consells que t’ajudaran a ser més productiu al teu lloc de feina.

  1. Planifica el teu horari

Moltes vegades al ser una cosa que ens farà perdre uns minuts en l’inici de la nostra jornada, ens fa mandra planejar com ens organitzarem. La veritat és que és una activitat fonamental ja que et permetrà establir unes prioritats, marcar un full de ruta i saber quin és el següent pas que has de fer un cop finalitzes una de les teves tasques.

  1. Mantén ordenat el teu entorn de treball

Una taula ordenada ens permetrà estalviar temps per buscar documents o material d’oficina que necessitem. A més, una taula o despatx ordenat també genera més harmonia amb la gent del teu voltant.

Aquest punt també es pot aplicar al teu entorn de treball digital. Tenir ordenades les carpetes i documents al vostre ordinador també us ajudarà a ser més productiu.

  1. Centra’t en una sola tasca

Molts cops volem abastar molts temes, segurament amb la intenció d’ajudar els nostres companys i companyes, i això fa que desviem la nostra atenció en diversos assumptes. El millor és centrar-se en tan sols una cosa per poder fer-la de la millor manera possible i de manera eficient. Un cop acabem la tasca fixada, anem a buscar la següent. Aquí serà fonamental haver tingut una planificació com hem comentat al primer punt.

  1. Fes pauses de tant en tant

Si la nostra jornada és de vuit hores és impossible que puguem mantenir el mateix nivell de concentració i de motivació durant la seva totalitat si no anem parant de tant en tant per desconnectar. Per aquest motiu, seria bo que quan finalitzis una tasca, abans d’anar a buscar la següent, paris uns minuts i prenguis una mica d’aigua perquè el cervell pugui descansar.

  1. Evita les distraccions

Avui dia tenim tants estímuls al nostre voltant que poden fer que desviem la nostra atenció i perdem temps de la nostra jornada laboral. Per evitar-ho al màxim, podem allunyar coses que ens estimulin i puguin fer que ens distreguin. Per exemple, si teniu un telèfon d’empresa, deseu el vostre telèfon personal per evitar respondre al Whatsapp o rebre notificacions d’Instagram o Facebook. El mateix passa amb internet, que és una eina de treball però que es pot convertir en una fàcil distracció. Cal ser conscients dels estímuls que tenim i allunyar-los al màxim de la nostra ment.

 

Aquests cinc consells segur que t’ajuden a ser molt més productiu o productiva a la feina. Una gran productivitat laboral ens ajudarà a tenir una millor carrera professional tant si som personal contractat o directius d’una empresa.