6 elements naturals que hauríem de fer servir a l’oficina

Espanya és dels països europeus en què el treballador passa més hores a la feina. A diferència d’altres membres de la UE, la jornada laboral a l’estat espanyol és de 8 hores. Això vol dir que passem un terç de tot el dia a la feina. I de la mateixa manera que quan arribem a casa ens agrada sentir-nos, així, com a casa, hi ha moltes empreses que han incorporat a les seves oficines materials, sobretot naturals, que fan que els treballadors s’hi trobin més a gust, millori l’ambient laboral i, de retruc, la productivitat. En aquest post us volem parlar de 6 elements naturals que poden ajudar a què l’oficina sigui un lloc on, a més de treballar-hi, s’hi treballi millor.

La fusta és un dels materials naturals que es poden integrar al disseny d’oficines. En parets, mobiliari o accessoris, la fusta actua com a aïllant tèrmic i elèctric. La combinació de múltiples acabats, colors i textures porta calidesa a l’espai de treball. Un ambient confortable que també l’afavoreix el suro, el rei dels aïllaments i que també pot servir d’element decoratiu i d’utilitat a les parets.

Afegim-hi en aquest llistat d’elements naturals el metall, si volem donar a la nostra oficina un toc actual i urbà. En prestatgeries i objectes decoratius com els llums podem utilitzar l’acer, el coure i el ferro. A més, el metall combina molt bé amb el vidre, i es poden cercar aplicacions útils per separar ambients sense barreres visuals. El marbre és una pedra natural que, tot i està reservada principalment a habitatges, d’un temps cap aquí s’ha començat a introduir en el món de l’oficina, més enllà de les zones més nobles com la sala de juntes, endinsant-se en murs i terres.

Per acabar, i a nivell més decoratiu, hem de tenir en compte els elements artesanals o de teixits naturals. Ens referim al vímet, l’espart o el bambú per exemple, que els podem incorporar en objectes com safates, cortines i fins i tot cadires. No podem oblidar les plantes, que són potser l’element d’origen natural més consolidat en totes les oficines. Tothom ja coneix la capacitat que tenen per absorbir les ones electromagnètiques dels aparells de la feina, però les plantes i la resta d’elements que hem repassat en aquest article ajuden a què ens mantinguem connectats amb la natura mentre treballem i contribueixen al nostre benestar físic i psicològic.