Slowliving, la “nova” manera de prendre’t la vida

Series capaç de dir quantes vegades al dia mires el whatsapp? I sabries dir quina activitat feies a la teva vida abans d’estar permanentment connectat a les xarxes socials? Si la resposta a la primera pregunta és “moltíssimes o massa” i a la segona se t’ha acudit una llista més llarga que Titanic, és que ets un seguidor potencial de l’slowliving. Més que una nova filosofia de vida, el que proposa aquest moviment seqüela de l’slow food és retornar al ritme dels nostres avantpassats –i no ens referim a l’home de Cromagnon precisament-. Un ritme més lent, evidentment, com el que segurament portaven els nostres rebesavis de l’era pre-industrial. Oblida’t doncs de voler fer 50.000 coses en un mateix dia i de planificar-te totes les hores com si fossis un robot.

Viu.

Sense pressa.

No és fàcil, però és possible. I per què? Doncs perquè l’slowliving permet reconnectar amb nosaltres mateixos, a reflexionar sobre allò que estem fent i a decidir canvis vitals. Ara mateix això ho fem com a molt 10 minuts abans de les campanades de cap d’any. Es tracta de viure el present, però sobretot de ser conscients de cada moment i valorar-lo. Vegem alguns exemples de com aconseguir-ho:

  • Camina més lent. Surt 10 minuts abans de casa i serà possible. Mentre camines –òbviament sense el mòbil a la mà- mira el barri, els arbres del carrer o la gent. Sent l’aire que et toca la cara.
  • Concentra’t amb allò que fas a cada moment. Es tracta de tenir units el cos i la ment. Si treballes, estigues per la feina i deixa les preocupacions de casa per quan estiguis a casa. La feina sortirà millor i tu també estaràs més bé.
  • Tingues més contacte amb la natura. El seu ritme hauria de ser el nostre referent. Aprendre a cultivar algun aliment ens pot ajudar a ser conscients de l’esforç i la dedicació que té cada pas. Un bon lema seria: Menys netflix i més bicicleta.
  • Consumeix local i ecològic. Això vol dir que el meló el reservis per a l’estiu i les taronges per a l’hivern. La natura ens ofereix a cada moment allò que el nostre cos necessita.
  • Fes de casa teva un lloc agradable. Que convidi a seure, parlar, relacionar-se, contemplar. No cal tenir una masia enmig de la muntanya per aconseguir aquest clima.

Les conseqüències d’aplicar alguns d’aquests consells arribaran de seguida. Identificaràs millor els moments que realment gaudeixes i els dedicaràs més atenció. Els que ja són practicants de l’slowliving asseguren que és una bona recepta per estar i sentir-se millor, per un mateix i també per als que l’envolten.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.