Claus per saber si et pots permetre la compra d’un habitatge

Abans de prendre qualsevol decisió en el tema de les compres d’habitatges, és necessari parar atenció a alguns factors que facilitaran la tasca de descobrir si estàs completament capacitat per comprar una casa o apartament. Aquí et proporcionem la informació necessària perquè puguis prendre una decisió correcta a l’hora de comprar una casa o pis i no fallar.

Què haig de saber abans de comprar un habitatge?

És comprensible que en ocasions tinguem la necessitat de sortir de la nostra zona de confort per prendre alguns riscos, un d’ells és la compra d’un habitatge. No obstant, abans haurem de saber si estem capacitats per realitzar aquest tipus d’accions tan grans a les nostres vides. En especial, si tenim el capital necessari per la manutenció d’una casa i tot el que implica.

Si hi ha una cosa que hem de saber sobre les despeses és que no acaben amb la compra, doncs depèn de l’estat en el que adquirim l’habitatge haurem de realitzar un altre tipus d’inversions a llarg termini. Com mobles, modificacions, entre d’altres coses que en ocasions no tenim en compte. Doncs, si hi ha una cosa que hem de saber és que comprar una casa o un pis no és gens senzill i requereix de la verificació d’alguns factors importants.

És precisament per aquesta raó que en aquest article analitzarem alguns temes que hem de tenir clars abans de començar el procés de cerca d’una casa o apartament per comprar. Si al finalitzar, compleixes amb cada un dels requisits, llavors segurament et trobes completament capacitat i pots emprendre camí cap a l’objectiu que t’has plantejat realitzar.

Preu del sòl

S’ha de tenir en compte que existeixen molts tipus de sòls, com els dels suburbis o l’urbà. Depèn del lloc on penses realitzar la compra, aquests podrien elevar-se o disminuir. Conforme passen els anys, la població comença a augmentar a nivells astronòmics, per tant, els preus també comencen a elevar-se per l’alta demanda.

Es per això que, si tu has decidit que vols comprar una casa o pis en sòl urbà, això portaria una sèrie de costos que podrien elevar-se cada vegada més. Precisament per això s’ha de revisar si el pressupost que tens és l’indicat o supera els preus establerts pel mercat immobiliari a l’àrea que desitges. Al contrari, hauràs de tenir en compte que potser és millor llogar un pis que comprar-lo, una opció igualment viable.

Habitatge que vols comprar

Depèn del que vulguis adquirir, el preu podria variar. Si ets molt exigent hauràs de tenir en compte alguns factors importants en quant al pressupost. A més, hauràs de verificar amb antelació els preus més o menys estipulats pel mercat immobiliari. Si no et preocupa el sector, sinó l’habitatge en si, és adequat que comencis a buscar d’acord amb el pressupost que no vols sobrepassar.

Si creus que en comprar una casa o pis amb els requeriments que desitges perdràs molts diners, pot resultar molt més econòmic llogar una casa o apartament igual al que desitges mentre reuneixes els diners suficients per prendre la decisió final. Allò principal és estar preparat econòmicament, si no ho estàs, existeixen altres opcions.

Tinc suficients diners per pagar una casa?

Encara que el banc es compromet a pagar el 85% de la casa mitjançant un préstec, és necessari saber que existeixen altres despeses que no cobreix, com el manteniment, les remodelacions, els documents de notaria, procediments legals, entre d’altres factors que podrien afectar al pressupost considerablement. És precisament per això que has de verificar amb antelació si disposes dels diners suficients per aquest tipus de coses.

Son viables les hipoteques?

Encara que, al moment de comprar una casa o un pis pot resultar completament raonable recórrer a les hipoteques, ja que cobreixen el 100% de les despeses, això pot resultar un gran problema a llarg termini. De fet, és per això que s’han deixat de fer servir i les persones prefereixen recórrer als fons d’estalvi. Si la teva única opció és aquesta, recomanem que deixis la compra d’una casa o pis per després.

Recorda que els lloguers resulten completament viables per temes de seguretat i baix cost. A més, pots obtenir molts beneficis sense necessitat de pagar quantitats excessives de diners si encara no tens, caient de ple als deutes. És preferible preparar-te bé abans de comprar una casa o pis.